main

Технічне обслуговування автомобіля – інвестиція у ваш спокій

ZP АвтоСервіс надає вагомий перелік послуг, таких як діагностика всіх систем та складових транспорту та проведення різних рівнів складності ремонтних робіт. Регулярне технічне обслуговування автомобіля допомагає виявити та виправити несправності та дефекти, які можуть вплинути на безпеку руху. Систематична перевірка гальм, шин, освітлення, рульового управління та інших систем гарантує, що безпека вашого автомобіля завжди залишатиметься на високому рівні.

Види технічного обслуговування (ТО)

  1. Базове ТО – це систематичне технічне обслуговування автомобіля, яке складається з перевірки та заміни основних витратних компонентів і рідин автомобіля. Зазвичай проводиться кожні 10 000 – 15 000 км пробігу чи раз на рік. В процедуру базового техобслуговування входить заміна моторної оливи та оливного фільтра, перевірка стану акумулятора, гальмівних колодок, дисків, шин та тиску в шинах, огляд роботи світлових приладів та долив чи заміна технічних рідин, таких як охолоджуюча, гальмівна та рідина омивача.
  2. Сезонне ТО відбувається перед початком холодного або теплого сезону для підготовки транспорту до зміни погодних умов. Сезонне технічне обслуговування включає заміну шин на літні чи зимні, перевірку акумулятора, стану щіток склоочисників та системи опалення та кондиціонування, огляд та заміна гальмівних колодок та охолоджуючої рідини, за потреби.
  3. Комплексне ТО включає більш детальну перевірку й обслуговування транспортного засобу, охоплюючи всі основні системи та вузли. Зазвичай проводиться раз на рік або кожні 30 000 км пробігу. В комплексне технічне обслуговування автомобіля входять всі перевірки базового ТО, заміна повітряного та салонного фільтра, свічок запалювання, перевірка системи приводу, паливного фільтра, регулювання геометрії коліс та діагностика електронних систем авто.
  4. ТО перед подорожами проводиться перед довготривалими поїздками для забезпечення максимальної надійності автомобіля та уникнення непередбачених несправностей на дорозі. Під час ТО машини перед подорожами перевіряють тиск в шинах, стан всіх робочих рідин, гальмівної системи, системи охолодження двигуна, ременів та шлангів, наявність запасного колеса та інструментів, справність освітлювальних приладів.

Навіщо робити ТО?

Стабільне та своєчасне техобслуговування має кілька вагомих плюсів, наприклад:

  • Безпека на дорозі. Регулярне техобслуговування забезпечує справну роботу усіх систем автомобіля, що знижує ризик аварійних ситуацій.
  • Збереження ресурсу авто. Своєчасна заміна масла, фільтрів та інших витратних матеріалів допомагає минути прискореного зносу деталей.
  • Попередження несправностей. Діагностика та обслуговування дозволяють виявити та вирішити проблеми на початкових стадіях, що знижує ризик серйозних пошкоджень.

Зниження витрат на ремонт. Систематичне техобслуговування автомобіля допомагає уникнути дорогих ремонтів, які можуть виникнути через недбале ставлення до технічного обслуговування та відкладання ремонтних робіт на потім.

Checking the car before buying

Переваги своєчасного ТО

З найбільш відомих переваг регулярного та вчасного технічного обслуговування автомобіля виділяють певні факти, наприклад:

  • Автомобіль, що проходить регулярне технічне обслуговування, рідше ламається і працює стабільно та надійно. 
  • Своєчасне обслуговування запобігає розвитку дрібних пошкоджень та дефектів у великі несправності, що значно знижує витрати на ремонт. 
  • Періодичне проходження ТО відповідно до рекомендацій виробника зберігає гарантію на автомобіль.
  • Правильний та коректний догляд за транспортом допомагає подовжити його термін експлуатації, зберігаючи його в робочому стані протягом тривалого часу.

Переваги робити ТО саме в нашому автосервісі

У ZP АвтоСервіс працюють висококваліфіковані майстри, які мають великий досвід роботи в автомобільній сфері, можуть провести ремонт авто різного ступеня складності, марки та типу. Завдяки сучасному обладнанню, яке є в СТО, наші фахівці можуть провести різні види техобслуговування найбільш ефективним, якісним та швидким способом. Ми підготуємо Ваш транспорт, для успішного проходження офіційного ТО в МРЕО. ZP АвтоСервіс надає гарантію на усі види діагностики, ремонтних робіт та технічного обслуговування автомобіля, а також має в наявності усі сертифікати на продукцію у салоні. В ZP АвтоСервіс Ви можете розраховувати на прозорі ціни, зручне розташування та безкоштовну каву, поки очікуєте на Ваш автомобіль.

Часті запитання (FAQ)

Рекомендовано проходити технічне обслуговування автомобіля кожні 10 000-15 000 км чи раз на рік.Також варто пам’ятати про рекомендації від виробників, щодо проходження ТО.

До переліку робіт, що проводять у ТО машини входить заміна оливи, масляного фільтра, перевірка рівня рідин, візуальний огляд основних систем автомобіля, заміна повітряного і паливного фільтрів, свічок запалювання, перевірка гальмівної системи, підвіски, шасі, ременів і шлангів.

Використання неоригінальних запчастин дозволяється, але важливо, щоб вони були якісними і відповідали специфікаціям вашого автомобіля. Консультація з механіком або сервісним центром допоможе прийняти правильне рішення.

Якомога швидше зверніться до автосервісу і пройдіть обслуговування, адже пропуск ТО може призвести до серйозних пошкоджень і додаткових витрат на ремонт.

Маєте запитання або потрібна консультація?

Залиште свої контактні дані, і наші фахівці зв’яжуться з вами найближчим часом. Ми завжди готові допомогти вам з будь-якими питаннями щодо обслуговування та ремонту вашого автомобіля. Ваш комфорт і задоволення – наш пріоритет!

Заповніть форму, і ми зв’яжемося з вами найближчим часом.